A Finntastic Evening på Finlandsinstitutet

Välkommen till en kväll i äkta 50-tals anda!

Nu är det dags för årets upplaga av ”A Finntastic Evening” på Finlandsinstitutet. Den 25 april klockan 18 smäller det. Då drar årets program igång och 50-tals vindarna blåser in i hela huset. Finlandshuset får ett retrofilter och hela kvällen präglas av finsk 50-talskänsla. Först upp på scen kl. 20.00 är musikern Frida Andersson, som framför sina låtar på klingande finlandssvenska.

A Finntastic Evening samlar stora delar av det sverigefinländska kulturlivet och bjuder på lite Finland i Stockholm. Vad sägs om tvåspråkig teater i form av Uusiteatteris Dykaren, öppet dansgolv med boogie woogie under ledning av Ebba dansklubb, stämningsfull musik med singer-songwritern Frida Andersson, taggtrådsmusik av Periferia och en sprakande avslutning med folk, blues och rockabilly av Pietarin Spektaakkeli.
För pysselsugna barn och vuxna ordnar Mukulat också en konstverkstad i 50-tals anda. Dessutom finns det möjlighet att få en vintage-frisyr och klä upp sig i äkta 50-tals stil för att sedan föreviga det hela genom att göra ett besök hos fotografen som finns på plats under kvällen.

Finntastic arrangeras av en rad Sverigefinländska aktörer i Stockholm; Finlandsinstitutet, Sverigefinska Riksförbundet, Mukulat – barnkultur på sverigefinska, Finlandssvenskarnas Riksförbund i Sverige, Sverigefinska Ungdomsförbundet, den sverigefinländska tvåspråkiga teatern UusiTeatteri och Sverigefinländarnas Arkivs projekt Ungas röst och finansieras även av Stockholms läns landsting och Kulturrådet.