Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Runebergs-mingel 2019

9 februari kl. 18:00 - 20:00

🔹 Välkommen till en explosiv och unik föreställning där det bästa från den samtida finlandssvenska kulturscenen möts på Messingen i Upplands Väsby. På scen: kritikerrosade Iiris Viljanen med nytt band och poeterna Heidi von Wright och Matilda Södergran.

🕕 Lördag 9 februari 2019 kl. 18.00
📍 Scenrummet, Messingen, Upplands Väsby
🎫 180 kr. Boka biljett på nortic.se/dagny/event/20298 eller i Messingens reception, 08-590 973 00. Endast kortbetalning. Köpt biljett återlöses ej.

🔹 Det är svårt att jämföra IIRIS VILJANEN med andra artister. Som någon skrev: ”Viljanen är liksom sitt eget universum”. För två år sedan släppte hon två helt olika slags skivor. Den rosade popskivan ”Mercedes” med rap och sång på finlandssvenska, och en instrumental solopianoskiva med ett visst släktskap till Jan Johanssons och Keith Jarretts pianomusik. Hon hyllades för såväl sina enkla, självklara pianomelodier som för sitt starka textförfattande, som varvar berättelser om psykisk ohälsa med träffande vardagsbetraktelser.

Iiris Viljanen är också omtalad som en av Sveriges främsta liveakter. Musiktidningen Gaffa skrev lyriskt att ”Viljanen stannar tid och rum”, finska Vasabladet avslutade sin recension med ”Ja, vad ska man säga. Iiris Viljanen är så begåvad, Stina Ekblad-klass” och när hon spelade i Stockholm senast, hösten 2017 på Drottningholms Slottsteater, skrev Svenska Dagbladet: ”En konsert utan några svaga partier. Hur ofta är man med om det?”

Nu är hon tillbaka med fler historier och pianostycken. I februari 2019 kommer hon till Messingen tillsammans med ett nytt band för en av få konserter under våren. Missa inte det!

• Iiris Viljanen – sång, rap, flygel
• Paulina Mellkvist – bas, gitarr, körsång
• August Wangendahl – trummor
Fler musiker tillkommer

🔹 HEIDI VON WRIGHT är verksam som författare, kulturskribent och tecknare. Hon debuterade 2003 med den uppmärksammade diktsamlingen ”skör och spräcklig”, och har sedan givit ut ytterligare sex diktsamlingar. Den senaste, ”mellanblad”, kom 2018. Hennes lyrik har beskrivits som ”modig och fokuserad poesi med stegrad närvarokänsla”.

🔹 Poeten MATILDA SÖDERGRAN debuterade 2008 och har givit ut fem diktsamlingar. Om ”Överlevorna”, som kom 2018, skrev en recensent: ”Det är storslaget vackert och mycket berörande”. 2016 listade Svenska dagbladet Matilda Södergran som en av de tjugo viktigaste unga poeterna som skriver på svenska. Hon är också verksam som översättare och litteraturkritiker.

Konferencier: Ylva Larsdotter, Upplands Väsby bibliotek

Arr: Upplands Väsby kommun, Upplands Väsby bibliotekFRIS, Finlandssvenskarnas riksförbund i SverigeSvenska Österbottningar i Upplands Väsby

Detaljer

Datum:
9 februari
Tid:
18:00 - 20:00
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, , , , , ,

Arrangörer

FRIS
Svenska Österbottningar i Upplands Väsby
Upplands Väsby bibliotek
Upplands Väsby kommun

Plats

Messingen, Upplands Väsby
1 Love Almqvists torg
Upplands Väsby, Stockholm, 194 77 Sverige
+ Google Map
Top