FRIS ger dig TV-Tablån på självständighetsdagen

Har du inte möjlighet att se någon av YLE:s kanaler i din TV och oroar dig lite för hur du ska komma i stämning imorgon den 6.12 när Finland fyller 100 år? Lugn! FRIS har sammanställt en lista med olika TV-program som du kan titta på.

FRIS TV-tablå (svensk tid):

17:55 Republikens presidents självständighetsmottagning. Festen på slottet kulminerar i ett fyrverkeri. Sändningen är tvåspråkig. Programmet visas på TV Finland (som kan ses fritt i Mälardalen, Stockholm och Uppsala) men direktsänds även på YLE-Arenan och kan ses utomlands.

19:30 Finland 100 år – konsert. SVT 2 (från kl. 20.00 byter sändningen till SVT 1). Lisa Miskovsky, Kristian Anttila och den finske legendaren Danny är några av artisterna som har bjudits in till denna sverigefinska konsert för att hylla det självständiga Finland 100 år. Det blir en intim konsert där det sverigefinska arvet förenar både de medverkande artisterna och programledarna Josefine Sundström och Marko “Markoolio” Lehtosalo.

Hela dagen:

Finland 100 på SVT-Play. För hundra år sedan blev Finland en självständig stat – och det ska firas. Här hittar du program om landets historia, natur, jubileumskonserter och mycket mer. FRIS tipsar särskilt om programserien “Tolv ting om Finland” med historikern Henrik Meinander. Direktlänk till sidan. 

Finland 100 på YLE-Arenan. YLE:s samlingssida med serier, filmer och dokumentärer kopplade till Finland 100. Direktlänk till sidan. (Många program men möjligtvis inte alla kan ses utomlands).

 

Glad självständighetsdag!

 

Taggar: ,