Grannfolket – Om föreningen

Teaterföreningen Grannfolket

Den lustfyllda amatörteatern
Det är lustfyllt att få en roll att gestalta och arbeta ihop med andra människor i en grupp och få se ett färdigt resultat i form av en pjäs som man spelar upp inför en betalande publik. Det sätter också press på alla att göra sitt yttersta för att ge publiken en bra föreställning, värd att betala för.

Det starkaste med amatörteater är att man får hantera livsfrågor samtidigt som man försöker lösa praktiska problem. Man riskerar en hel del – det är dramatiskt – men man gör erfarenheter, som man inte vill vara utan. Syftet är att skapa något av det finaste som kulturen kan ge oss: ett forum där vi kan vända och vrida på frågan om hur det är att vara människa.


Grannfolkets ensemble 2015. Överst: Bo Georgii-Hemming, regissör; r 2 fr.v. Maud Tillbom, Annika Samuelsson, AnnSofi Andersdotter, Kristina Johnson; r 3 fr.v. Erik Wiker, Ingegerd Andersson, Irja Torri, Vladimir Bojadjiev, Stefan Ahlstedt; r 4 fr.v. Mats Arvendal, Rolf Tennander, Brita-Johanna Sjölind, Christer Colt, Bodil Wiker-Åkerblom, Mikael Gråå, Birgitta Carlson, Brita Savér, Eva Haglund

 Om Föreningen

Teater Grannfolket har funnits sedan 1987 och spelar amatörteater med i huvudsak finländsk inriktning. Vi försöker vårda de finlandssvenska dialekterna och vi vill vara ett inslag i kulturutbudet i Stockholm och sprida kunskap om grannlandet Finland.

Teatergruppen Grannfolket består av ca 35 medlemmar i olika åldrar, många med finlandssvensk anknytning. Med namnet ”Grannfolket” vill vi visa, att även om vår grund och våra rötter är i det svenskspråkiga Finland, är alla nationaliteter välkomna att vara med i gruppen. Vi vill vara en brygga mellan olika kulturer och nationer.

 

Mer information?

Besök vår webbplats http://grannfolket.se.

Här kan du:
• få aktuell information
• läsa och se bilder från våra tidigare uppsättningar
• boka biljetter till aktuella föreställningar
• kontakta oss och ansöka om medlemskap
Som medlem i Grannfolket kan du där också logga in på våra medlemssidor.

Top