Skaffa finländsk konst till Sverige

Är du intresserad av att skaffa en bit av Finland i form av konst? Konst skapar stämning och trivsel i hemmet och på kontoret – både för dig själv och dina gäster. Nu finns det en behändig och mångsidig kanal för dig att beställa målningar, fotokonst, grafik och skulpturer av finländska yrkeskonstnärer.

Taiko, konstbutiken på nätet, har nämligen inlett leverans av konst också utanför Finlands gränser. Taiko, som är en sammansättning av orden taide och konst, är i praktiken världens största marknadsplats för finländsk bildkonst. I utbudet finns drygt 6000 konstverk av 550 konstnärer. Det finns därmed konst för alla smaker och plånböcker, och man kan filtrera konstverk på basis av exempelvis storlek, pris, tema och till och med färg. Det finns exempelvis en hel del konstverk med den finländska naturen som motiv.

  • Vi skapade Taiko för att få fram all den vackra konst som finns i Finlands ateljéer. Vi tycker att det inte ska vara besvärligt eller dyrt att köpa unik, högklassig konst. Vi tror att det finns många finlandssvenskar och andra med finsk koppling i Sverige som är intresserade av att skaffa en bit av Finland till sitt nya hemland, säger Taikos grundare Pia och Patrik Edman.

Man kan betala med kort på Taiko och få konstverket levererat direkt hem eller till kontoret. Leveransen ingår alltid i konstverkets pris för köpare i Sverige. Köparen har efter att leveransen skett rätt att returnera konstverket inom 14 dagar.

Taiko erbjuder gärna en liten förmån till alla finlandssvenskar i Sverige. Med koden FRIS10 får du en prisnedsättning på 10 procent på alla konstanskaffningar. Koden, som matas in i köpkorgen på Taiko, är i kraft till slutet av november.

TIPS: Ett unikt konstverk är också en lämplig julgåva. Med ett konstverk ger du mottagaren ett minne för livet samtidigt som du gör ett hållbart val – ett konstverk bevaras i decennier, till och med århundraden.  Ett annat alternativ är Taikos presentkort, som ger mottagaren möjlighet att välja just det konstverk han eller hon vill.

Päivi och Micke i Sundbyberg skaffade ett fotokonstverk av Vesa Aaltonen till sitt vardagsrum