Umeå Finlandssvenskar

Umeå Finlandssvenskar

Umeå Finlandssvenskar samlar, i Umeå med omnejd bosatta, finlandssvenskar samt övriga som vill främja finlandssvensk kulturell verksamhet och upprätthålla förbindelserna med svenskbygderna i Finland.

För att se UFS-bladet klickar ni här


Nyheter

Kom ihåg att anmäla er till Finlandssvenska dagen! Kostnadsfritt - mejla ingalis@ bredband.net för att anmäla er! ... Se merSe mindre

1 vecka sedan

FINLANDSSVENSKA DAGEN LÖRDAG DEN 18 NOVEMBER! Som traditionen bjuder firar UFS Finlandssvenska dagen i november. Vi inleder kl. 17.30 med Svenska dagen-pyssel för alla barn. Kl. 18 inleds kvällsaktiviteterna med mingel och servering av goda drycker och tilltugg. Därefter kl. 19 får vi lyssna till föredraget "Har svenskan en framtid i Finland? Försök till en realistisk analys" med Sven-Erik Klinkmann, författare, forskare och frilansjournalist från Vasa. Han är aktuell med den i år utkomna antologin "Föreställda finlandssvenskheter. Intersektionella perspektiv på det svenska i Finland". Därefter panelsamtal och öppen diskussion med Kim Holm, psykologistuderande och Ida Asplund, jurist. Plats: Medborgarskolan, Östra Rådhusg 2. Fritt inträde men anmälan krävs senast den 14 november till Ingalis Storm, tel 070-335 2101. Väälkomin! ... Se merSe mindre

1 vecka sedan

FINLANDSSVENSKA DAGEN LÖRDAG DEN 18 NOVEMBER! Som traditionen bjuder firar UFS Finlandssvenska dagen i november. Vi inleder kl. 17.30 med Svenska dagen-pyssel för alla barn. Kl. 18 inleds kvällsaktiviteterna med mingel och servering av goda drycker och tilltugg. Därefter kl. 19 får vi lyssna till föredraget Har svenskan en framtid i Finland? Försök till en realistisk analys med Sven-Erik Klinkmann, författare, forskare och frilansjournalist från Vasa. Han är aktuell med den i år utkomna antologin Föreställda finlandssvenskheter. Intersektionella perspektiv på det svenska i Finland. Därefter panelsamtal och öppen diskussion med Kim Holm, psykologistuderande och Ida Asplund, jurist. Plats: Medborgarskolan, Östra Rådhusg 2. Fritt inträde men anmälan krävs senast den 14 november till Ingalis Storm, tel 070-335 2101. Väälkomin!

Kommentera på facebook

Går också att maila till ingalis@ bredband.net

Jag kommer men var finns ni jag är ny hos er

Umeå Finlandssvenskar ❤ KAJ! ... Se merSe mindre

3 veckor sedan

Umeå Finlandssvenskar ❤ KAJ!

Kommentera på facebook

Stort tack killar för en superbra föreställning. Vöråpojkar är bara bäst!! Tack UFS!!


Bilder

FINLANDSSVENSKA DAGEN LÖRDAG DEN 18 NOVEMBER! Som traditionen bjuder firar UFS Finlandssvenska dagen i november. Vi inleder kl. 17.30 med Svenska dagen-pyssel för alla barn. Kl. 18 inleds kvällsaktiviteterna med mingel och servering av goda drycker och tilltugg. Därefter kl. 19 får vi lyssna till föredraget "Har svenskan en framtid i Finland? Försök till en realistisk analys" med Sven-Erik Klinkmann, författare, forskare och frilansjournalist från Vasa. Han är aktuell med den i år utkomna antologin "Föreställda finlandssvenskheter. Intersektionella perspektiv på det svenska i Finland". Därefter panelsamtal och öppen diskussion med Kim Holm, psykologistuderande och Ida Asplund, jurist. Plats: Medborgarskolan, Östra Rådhusg 2. Fritt inträde men anmälan krävs senast den 14 november till Ingalis Storm, tel 070-335 2101. Väälkomin!
Värvar medlemmar och laddar för KAJ:s konsert!

Top