Värdfamilj sökes!

Vår dotter Nelly Juliette som fyller 16 nu i juli söker efter en värdfamilj i Stockholm från mitten av augusti till december 2018.

Nelly är uppvuxen i Paris, men ska gå gymnasiet i Sverige – hon ska precis gå ut nian på Svenska Skolan i Paris, och kommer att gå Estetiska Programmet i Stockholm, troligtvis i Anna Whitlocks Gymnasium på Kungsholmen.

Nelly kommer från en fransk-finlandssvensk familj, och pratar flytande franska, svenska och väldigt god engelska. Hon har en tre år yngre syster, Charlotte, och kommer otroligt bra överens med yngre barn (och har dessutom tålamod att leka med dem). Hon är konstnärligt lagd och målar, ritar, skapar, och spelar gitarr.

Nellys föräldrar är båda journalister, pappan jobbar på Radio France, och mamman jobbar för den svenska organisationen Fojo Media Institute.

Vi är öppna för olika typs arrangemang för Nelly, men hoppas att en värdfamilj skulle kunna erbjuda främst boende och mat, och sedan beroende på det ni och Nelly tycker fungerar bra, mer eller mindre socialt umgänge.    

Jag, Nellys mamma Kajsa, kommer ofta till Stockholm för jobbmöten och kan då fixa med praktiska grejer som Nelly behöver hjälp med (tex tandläkare).

Vi erbjuder naturligtvis ersättning för kostnader som skulle uppstå i samband med Nellys boende hos er.  

Hör jättegärna av er om ni har frågor eller vill diskutera det här i mer detalj, jag finns på mejl ktornroth@gmail.com och telefon +33 6 64 44 02 02.

 

Med vänliga hälsningar,

Kajsa Törnroth