INSTÄLLD!

INSTÄLLD!

Swish nr 123 191 7988

1 Deltagare

28 Januari, 2021

18:00

Venue

Zita Folkets Bio


Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

FILMVISNINGEN ÄR INSTÄLLD P.G.A. RÅDANDE CORONARESTRIKTIONER.

Närpes Teaters succépjäs ”Lemmy badade aldrig i Närpes å” från 2018-2019 visas på Zita arrangerat av Svenska Österbottningar i Stockholm (SÖiS)!

Med särskilt tillstånd från Närpes Teater har SÖiS nöjet att bjuda in till filmad teater på Zita den 28 januari 2021 kl. 18. Begränsat antal platser med säkerhetsavstånd.

Medlemmar 125 kr. Icke-medlemmar i mån av plats 175 kr. Swish nr 123 191 7988

Obs! Utöver pjäsens inramning är handlingen fiktiv och eventuella likheter med existerande händelser och personer oavsiktliga. Vänligen observera att föreställningen inte lämpar sig för familjens yngsta! (Ev. från 12 år)

Om pjäsen:
Sensommaren 1985 uppträder hårdrocksbandet Motörhead med Lemmy Kilmister som frontfigur på en fotbollsplan i centrum av Närpes. När sista tonen klingat ut är åsikterna bland byborna delade. En del av dem tycker att detta var det mest fantastiska som någonsin hänt i bygden. Andra upplever konserten som störande och opassande. Gemensamt för dem alla är att de är fullt ovetande om vad som väntar dem runt hörnet. En tid då sorg och skuldbeläggande sätter relationer och vänskap mellan människor på prov. När ska man förlåta och vem kan man lita på? Vem väljer vi att vara då allt står på spel? Badade Lemmy verkligen i Närpes å eller inte?

”Lemmy badade aldrig i Närpes å” är en berättelse om livets allvar och hur det kan förändras på en sekund. Det är också en historia om kärlek och hur viktigt det är att vi tar hand om varandra. Följ med på en nostalgiladdad resa i bästa åttiotalsmiljö där skrattet är lika nära till hands som tårarna.

Bakom pjäsen står Matias Norrgrann och Guy Rosenholm. Två kända skådespelarprofiler på Närpes Teater som nu debuterar som manusförfattare på ”vriidin”. Dessa herrar är sedan tidigare upphovsmän till bl.a årets film i Österbotten 2014: ”Kaistinen”. För regin av pjäsen står Anders Slotte, skådespelare och regissör, som nu även han, debuterar på Närpes Teater.


Lämna svar