Välkommen!

Välkommen till Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige, Fris. Här hittar du nyheter och finlandssvenska evenemang i hela Sverige. Läs mer om våra 17 medlemsföreningar i fliken OM OSS.

Nyheter

 • Finlandssvenskarnas dag

  Finlandssvenskarnas dag

  Den 6 november firas Svenska dagen för att uppmärksamma och synliggöra det svenska i Finland. I Sverige kallar vi det Finlandssvenskarnas dag. Dagen instiftades av Svenska folkpartiet (SFP) och har firats sedan 1908.Läs mer »
 • Bildgalleri från höstmötet i Fagersta

  Bildgalleri från höstmötet i Fagersta

  Helgen den 23-24 oktober gick Fris höstmöte av stapeln i Fagersta. Här kan du se ett bildgalleri från helgen. Mer uppdateringar om höstmötet kommer längre …Läs mer »
 • Grattis Ellis Johansson!

  Grattis Ellis Johansson!

  Nyss fyllda 100 år har Ellis Johansson hunnit med en hel del i livet. Förutom att ha varit gift tre gånger har hon bland annat …Läs mer »
 • Fris-Nytt 3/2021: läs hela numret här

  Fris-Nytt 3/2021: läs hela numret här

  Höstnumret av Fris-Nytt är här! Läs bland annat om den efterlängtade premiären för Aska & Akvavit, Fris besök på öppet samråd för nationella minoriteter och …Läs mer »
 • Fris höstmöte är tillbaka

  Fris höstmöte är tillbaka

  Efter ett långt uppehåll håller Fris snart ett fysiskt möte! Helgen den 23-24 oktober går en återkommande tradition, höstmötet, äntligen av stapeln. Evenemanget har av …Läs mer »
Följ oss på:

Finlandssvenska evenemang i Sverige

Klicka på det evenemang du är intresserad av för ytterligare infomation. På grund av begränsningar under pandemin är det väldigt få möjliga arrangemang att anslå.

 • Inga aktiviteter funna
Inga aktiviteter funna

Kontakt

E-post: kansli@fris.nu
Telefon:+46 (0)8-702 01 10
Mobil: +46 (0)72-329 31 31

Adress

Bellmansgatan 15 nb
118 47 Stockholm
www.fris.nu

Organisation

Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige –
Fris
Org.nr. 878000-5875