Nyheter

Barnboksutställning på Sverigeturné

Foto: Janne Riikonen

Onsdagen den 8 september invigdes barnboksutställningen En resa över Östersjön – finländsk barnbokskonst idag på Finlandsinstitutet i Stockholm. Därefter hölls utställningen öppen i institutets galleri mellan den 9-11 september och nu är tanken att den ska turnera runt till olika orter i Sverige mellan 2021-2024.

Utställningen är tvåspråkig (på svenska och finska) och presenterar tio böcker från Finland, bland annat av Ulf Stark (text), Linda Bondestam (illustrationer), Lena Frölander-Ulf (text + illustrationer), Jens Mattsson (text), Jenny Lucander (illustrationer), Malin Klingenberg (text), Sanna Mander (illustrationer) och Tove Jansson.

Foto: Janne Riikonen

”En resa över Östersjön” är producerad inom ramen för Finlandsinstitutets uppdrag som nationellt resursbibliotek, skapad av utställningsscenograf Petter Ljungberg och med litterär rådgivning från Janina Orlov, litteraturvetare och översättare.

Bidragande till utställningen på Finlandsinstitutet är även Moomin Characters, Statens kulturråd, Institutet för språk och folkminnen, Undervisnings- och kulturministeriet i Finland och WSOY Litteraturstiftelse.

Tanken är att utställningen ska ut på turné runt om i Sveriges kommuner och städer mellan 2021-2024. Läs mer om utställningen och hur du kan få den till din hemort här.

0

David Johansson