Nyheter

Hur kommer det sig att svenskarna – trots flera hundra års gemensam historia – har så dålig koll på Finland? I en ledartext den 3 maj ställer sig DN den och flera andra för samtiden relevanta frågor.

Externa nyheter, Nyheter från FRIS 0

Den 23 april lockades över 400 unika besökare till Kulturnatt Stockholms mest finländska utbud! Håll utkik efter ytterligare uppdateringar från Finntastic Festival i kommande Fris-Nytt.

Externa nyheter, Nyheter från FRIS 0

Jannika Häggström är finlandssvensk musiker och föreläsare. Till vardags uppträder hon ofta för personer inom äldrevården med efterfrågade covers, men hennes repertoar innehåller även egenskrivna hyllningar och ett visst mått av samtidskritik. Den 23 april uppträdde hon på Finntastic Festival.

Externa nyheter, Nyheter från FRIS 0

Fris årsmöteshelg 2022 planeras att äga rum den 23-24 april på Hotel Kung Carl i Stockholm. Vi har nu glädjen att presentera det uppdaterade programmet!

Externa nyheter, Nyheter från FRIS 0

I årets första Fris-Nytt kan vi bland annat läsa om ordförande Jack Stenbergs besök i Riksdagen, mötet med Svenska FN-förbundet och om den digitala Förening Non-Stop. Vi får även förhandsinfo om vad som väntar på årets Finntastic Festival – som firar tio år!

Externa nyheter, Föreningen Svenska Österbottningar i Stockholm, Nyheter från FRIS 0

Med flaggan vill Fris visa solidaritet med Ukrainas befolkning.

Externa nyheter, Interna nyheter, Nyheter från FRIS 0

Fris årsmöte 2022 hålls i år på Hotel Kung Carl i Stockholm. På denna sida hittar du de dokument som skickats ut i samband med inbjudan till våra medlemsföreningar och nu även årsmöteshandlingarna för nedladdning.

Interna nyheter 0

Bästa medlemmar! För att ta del av den information vi hänvisar till i inlägget behöver du vara inloggad. Från och med nu lägger vi upp Medlemsinfo även på webbens insida (och inte enbart som utskick), så att ni när som helst kan återgå dit för att hitta den senaste informationen.

Interna nyheter 0

Under en vecka i slutet av oktober, innan smittspridningen av omikronvarianten tog fart, hade allmänheten glädjen att kunna besöka Teater Grannfolkets uppsättning av Aska & Akvavit. Fris vice ordförande Carita Haaksi rapporterar från besöket.

Externa nyheter 0
Bild: Fris, Pixabay, Canva
Externa nyheter 0