Bokmässan 2022: Fris var där!

Fris ordförande Jack Stenberg. Foto: Fris

Fris deltog i årets bokmässa i Göteborg den 22-25 september! Det har blivit lite av en tradition att finnas på plats med egen monter och för att sprida ordet om finlandssvenskhet bland nyfikna mässdeltagare.

Denna gång fanns montern i B-hallen, på plats B09:46 och tillströmningen under mässan som helhet var god. Närmare bestämt 82156 (!) besök.

I närheten av Fris monter fanns bland andra Åbo Akademi, Appell Förlag och Svenska Litteratursällskapet i Finland (SLS), som hade egen monteravdelning och den nya programscenen Finlandssvenska verandan. Fris fick under fredagen moderera ett välbesökt panelsamtal om historieskrivningens betydelse under och efter krig. Medverkande i samtalet var historieläraren och författaren Sture Lindholm (Proclio Förlag) samt utrikeskorrespondenten tillika författaren Anna-Lena Laurén (Hufvudstadsbladet, Dagens Nyheter). Responsen under och efter samtalet har varit mycket god från besökare trots vissa tekniska problem med livesändningen i sociala medier.

På plats för att representera Fris fanns ordförande Jack Stenberg, styrelseledamot Monica Eckermalm och kanslipersonal David Johansson.

Skärmbild från s.56 i mässtidningen för Bokmässan 2022 där panelsamtalet förannonserades.

Fris vill tacka alla montergrannar och mässbesökare för fina samtal och inspirerande dagar, samt rikta ett särskilt tack till er som lyssnade på panelsamtalet på plats och till er som försökte följa med digitalt!

Vi hoppas på bättre lycka med teknik, fler goda samtal och inspirerande möten framöver!

Lämna svar