Nyansens konst på Finlandsinstitutet

Bild: Kjell Jansson

Finlandssvenska Kulturföreningen Nyansen…

håller med anledning av sitt 20-årsjubileum en konstutställning i Finlandsinstitutets bibliotek på Snickarbacken 4.

Utställningstid 9/10 – 28/11 2020.

Medverkande konstnärer:
Ulla Honkanen, Kjell Jansson, Beatrice Jurdell, Kerstin Lindström, Peter Nyblom, Helen Renlund, Carola Wallin och Ritva Öberg.


Hallå där, Eija-Liisa Knuutinen, biblioteksassistent och ansvarig för konstutställningar på Finlandsinstitutets bibliotek. Hur hamnade finlandssvenska Nyansens utställning hos er? 

– En av konstnärerna, Ulla Honkanen, nämnde att Kulturföreningen Nyansen fyller 20 år och kontaktade oss eftersom vi brukar ställa ut konst på biblioteket. Det passade bra i höst och eftersom vi brukar ha utställningar med finländska konstnärer bosatta i Sverige.

Hur har ni anpassat er efter rådande coronarestriktioner?

– Vi har infört tillfälliga öppettider, tisdagar och onsdagar mellan klockan 14-18 och fredag-lördag mellan 11-15. Dessutom håller vi koll så att det inte blir för mycket folk och det är anledningen att vi inte håller någon vernissage. Det finns även plexiglas, handsprit och möjligheter att tvätta händerna i anslutning till utställningen.

Ulla Honkanen, hur kommer det sig att ni håller konstutställningen för Nyansens 20-årsjubileum just nu?

– På grund av pandemin blev Nyansens 20-års fest inställd, först på Eesti Maja [Estniska huset] i april, och sedan på Finlandsinstitutets restaurang i oktober. Likaså vernissagen som skulle ha hållits samtidigt.

Planerar ni att hålla någon digital version av utställningen?

– Utställningen kommer att vara fysisk under tiden den hålls på biblioteket, så vi har inte planerat att ha den virtuellt. Vernissage är planerad till nästa årliga utställning om corona tillåter.

Lämna svar